Deser z czerwonym winem miam.txt

(1 KB) Pobierz
Deser z czerwonym winem 

Przygotowanie: 30 minut


Składniki na 3 porcje

•		50 dag świeżych brzoskwiń lub 1 puszka brzoskwiń
		
•		10 dag migdałów
		
•		1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina (100 ml)
		
•		2 żółtka
		
•		2 łyżki cukru
		
 
		

Etapy przygotowania

1.		Świeże brzoskwinie sparzyć wrzątkiem, obrać, przepołowić i wyjąć pestki. Brzoskwinie z puszki osączyć. Owoce pokroić na cząstki i ułożyć w salaterce. Migdały sparzyć, obrać, niezbyt drobno pokroić.
				
2.		SOSU: Żółtka utrzeć z cukrem na puch, dodać wino i wymieszać.
				
3.		Brzoskwinie polać sosem i posypać migdałami.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin