OCENA INDYWIDUALNA
z pracowni gospodarstwa domowego za okres
…………………………………..
dla……………………………………………
................................................................................................................................................
- przygotowanie stanowiska pracy………………………………………………………….
- przygotowanie sprzętu……………………………………………………………………..
-obsługa urządzeń gospodarczych:
· Czajnik…………………………………………………………………………..
· Kuchenka………………………………………………………………………..
· Piekarnik………………………………………………………………………...
· Zmywarka……………………………………………………………………….
· Lodówka…………………………………………………………………………
- podstawowe umiejętności kulinarne
· Nabieranie potraw……………………………………………………….
· Mieszanie………………………………………………………………..
· Smarowanie……………………………………………………………...
· Otwieranie puszek, słoików itp………………………………………….
· Nalewanie………………………………………………………………..
· Przesiewanie……………………………………………………………..
· Przecieranie……………………………………………………………..
- warzywa i owoce
· Mycie, obieranie, płukanie, rozdrabnianie………………………………………………
· Posługiwanie się nożem i tarką………………………………………………………….
· Przygotowanie surówek i sałatek……………………………………………………….
· Przygotowanie soków owocowych……………………………………………………..
- przygotowanie prostych posiłków
· Zupy……………………………………………………………………………………..
· Potrawy mięsne………………………………………………………………………….
· Potrawy mączne…………………………………………………………………………
· Potrawy z ryżu i kasz……………………………………………………………………
· Kisiel…………………………………………………………………………………….
· Galaretka………………………………………………………………………………...
· Budyń……………………………………………………………………………………
- pieczenie ciasta
· Przygotowanie składników……………………………………………………………...
· Wyrobienie ciasta……………………………………………………………………….
· Nałożenie ciasta do blachy………………………………………………………………
- praca na terenie ogrodu
· Grabienie………………………………………………………………………………
· Pielenie…………………………………………………………………………………
· Kopanie…………………………………………………………………………………
- pielęgnacja roślin doniczkowych……………………………………………………….
- zakupy
· Ustawienie w kolejce……………………………………………………………………
· Zachowanie ciszy……………………………………………………………………….
· Umiejętność rozmowy ze sprzedawcą…………………………………………………..
· Kupowanie pojedynczych produktów…………………………………………………
· Praktyczna znajomość monet równowartości w zakresie 10zł………………………….
Uwagi:
Data: Podpisy:
katkag