Pierogi z podsmażaną kapustą i grzybami.pdf
(
34 KB
)
Pobierz
59392609 UNPDF
Pierogi z podsmażaną kapustą i grzybami
Składniki Przepis
Ciasto:
pół kilo mąki pszennej
szklanka wody
żółtko
łyżeczka masła
sól
Farsz:
niewielka biała kapustka
10 dag suszonych grzybów
20 dag pieczarek
duża cebula
sól, pieprz
Zrobić
ciasto
jak w przepisie na
pierogi ruskie
.
Suszone grzyby namoczyć, a potem ugotować.
Cebulkę pokroic w kostkę i usmażyć na zloto, dodać
pokrojone pieczarki i usmażyć je razem z cebulką do
odparowania płynu (pod przykryciem).
Kapustkę umyć, usunąć uszkodzone wierzchnie
liście, przekroić na ćwiartki, wyciąć głąb i wrzucić do
garnka z wodą. Ugotować do miękkości ze sporym
dodatkiem soli, pieprzu i kostką instant. Wyjąć z
wody, pokroić w kostkę, dodać drobno posiekane
grzyby i przełożyć na patelnię na rozgrzany olej, albo
jeszcze prościej przepuścic wszystko przez
maszynkę). Podsmażać na dużym ogniu tak długo
aż farsz ściemnieje i odparuje płyn. Farsz powinien
być pikantny i dość słony.
Teraz wystarczy z dość cienko rozwałkowanego
ciasta wycinać szklanką kółka, nakładać farsz z
kapustki i zlepiać pierożki.
Są naprawdę bardzo smaczne.
Pierożki można robić tylko z suszonymi grzybami,
tylko z pieczarkami, albo z jednymi i drugimi
grzybkami. Nie zapomnijmy tylko dodać cebuli albo
dwóch.
Plik z chomika:
bojar222
Inne pliki z tego folderu:
Pierogi z mięsem.pdf
(32 KB)
Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami.pdf
(32 KB)
Pierogi z kaszą i serem.pdf
(33 KB)
Pierogi z podsmażaną kapustą i grzybami.pdf
(34 KB)
Pierogi litewskie.pdf
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
alkochole
bulki pizza
ciasta
dieta
DIETY
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin