Pstrąg z kombiwaru.pdf
(
32 KB
)
Pobierz
59392655 UNPDF
Pstrąg z kombiwaru
Składniki Przepis
pstrąg bez głowy i zawartości
przyprawy
cytryna
olej
Oczyszczonego pstrąga posolić, popieprzyć,
posypać ostrą papryka i skropić cytryną (od zewnątrz
i od środka). Zawinąć w posmarowaną olejem folię
do pieczenia (tzw. sreberko) i łożyć do kombiwaru na
około pół godziny przy maksymalnej temperaturze
pieczenia.
Na 10 min przed końcem podziurkować folię, żeby
odparowały woda i sos. Sprawdzić, czy rybka juz sie
upiekła i wcinać z frytkami i surówkami.
Rady:
Przypraw nie należy skąpić, żeby pstrąg po
upieczeniu pstrag nie był mdły. nie wiem jak to jest,
ale podczas pieczenia jakoś bardziej się ulatniają niż
podczas smażenia.
Plik z chomika:
bojar222
Inne pliki z tego folderu:
Dorsz na słodko.docx
(70 KB)
RYBY_-_w_kuchni.zip
(815 KB)
Owoce_morza.pdf
(324 KB)
Ryba po grecku.pdf
(33 KB)
Śledzie w marynacie.pdf
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
alkochole
bulki pizza
ciasta
dieta
DIETY
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin