Pierścień ryżowy na ostro .doc

(0 KB) Pobierz

50 dag ryżu

1/2 puszki groszku

1/2 puszki kukurydzy

2 małe ostre papryczki

3 jajka

1 łyżeczka curry

2 łyżki keczupu

łyżeczka papryki

sól, pieprz

 

 

Ryż ugotować na sypko i podzielić na 3 czę?ci. Paprykę pokroić w cienkie paseczki, ods?czyć groszek i kukurydzę. Do 1 czę?ci ryżu dodać curry i pokrojoną paprykę, do drugiej keczup, sproszkowaną paprykę i groszek, do trzeciej pieprz i kukurydzę. Do każdej czę?ci ryżu dodać roztrzepane jajko. Wyłożyć masy na żaroodporne, wytłuszczone naczynie, lekko je przygniatając. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 min.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin