Makaron z cukinią
Kaloryczność: 250 kcal/porcjaSkładniki na 4 porcje
•
450g makaronu fettucine
3 średnie cukinie
3 łyżki oliwy
2 posiekane ząbki czosnku
1/2 łyżeczki posiekanego estragonu
sól, pieprz
1/2 szklanki jogurtu
Etapy przygotowania
1.
W rondelku napełnionym lekko osoloną wodą ugotować makaron wg. instrukcji na opakowaniu. Odcedzić.
2.
Cukinie pokroić wzdłuż w cienkie plasterki. Każdy plasterek pokroić w paseczki przypominające makaron.
3.
W dużym rondlu rozgrzać oliwę. Dusić cukinię i czosnek, ciągle mieszając.
4.
W cedzaku polać makaron gorącą bieżącą wodą. Odcedzić. Do rondelka dodać cukinię. Przyprawić estragonem, solą i pieprzem. Gotować dalej, aż makaron będzie gorący. Dodać jogurt. Podgrzewać 2 min. Podawać.
stachby