Makaron z cukinią.doc

(51 KB) Pobierz
Makaron z cukinią

Makaron z cukinią 

Kaloryczność: 250 kcal/porcja


Składniki na 4 porcje
 

450g makaronu fettucine

 

 

3 średnie cukinie

 

 

3 łyżki oliwy

 

 

2 posiekane ząbki czosnku

 

 

1/2 łyżeczki posiekanego estragonu

 

 

sól, pieprz

 

 

1/2 szklanki jogurtu

 

 


Etapy przygotowania
 

1.

W rondelku napełnionym lekko osoloną wodą ugotować makaron wg. instrukcji na opakowaniu. Odcedzić.

 

 

 

 

2.

Cukinie pokroić wzdłuż w cienkie plasterki. Każdy plasterek pokroić w paseczki przypominające makaron.

 

 

 

 

3.

W dużym rondlu rozgrzać oliwę. Dusić cukinię i czosnek, ciągle mieszając.

 

 

 

 

4.

W cedzaku polać makaron gorącą bieżącą wodą. Odcedzić. Do rondelka dodać cukinię. Przyprawić estragonem, solą i pieprzem. Gotować dalej, aż makaron będzie gorący. Dodać jogurt. Podgrzewać 2 min. Podawać.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin