Kapusta z grochem.txt

(0 KB) Pobierz
Kapusta z grochem

Sk�adniki:

    *
      20 dag nie�uskanego grochu
    *
      50 dag kapusty kiszonej
    *
      5 �y�ek oliwy z oliwek
    *
      li�� laurowy
    *
      3 ziarenka ziela angielskiego

24 godziny przed wigili� wsypujemy groch do miski i zalewamy zimn� wod�. Nast�pnie groch w wymienionej wodzie gotujemy na wolnym ogniu oko�o godziny, a� zupe�nie zmi�knie.

Kapust� kroimy do�� drobno, dodajemy li�� laurowy, ziele angielskie oraz olej. Gotujemy do mi�kko�ci, dolewaj�c co chwila niewielk� ilo�� wody, aby kapusta si� nie przesuszy�a i �atwo mi�k�a. Doprawiamy veget� i pieprzem.

Groch rozdrobni� dok�adnie i zmiesza� z kapust�. Podawa� na gor�co, jako dodatek do pozosta�ych wigilijnych potraw
Zgłoś jeśli naruszono regulamin