Klopsiki z keczupem.rtf

(5 KB) Pobierz
Klopsiki z keczupem

Klopsiki z keczupem

 

Składniki na 4 porcje:

60 dag kostek rybnych

2 plasterki żółtego sera

cebula

czubata łka mąki ziemniaczanej

2 ząbki czosnku

łeczka keczupu

garść orzeszków ziemnych

2  łki posiekanej natki

l

pieprz

 

Cebulę i czosnek posiekaj, a żółty ser pokrój w kostkę. Ryby, żółty ser, cebulę i czosnek przepuść przez maszynkę, dodaj mą, keczup, przypraw solą i pieprzem i wyrób masę. Ulep z niej nieduże kulki, które gotuj w osolonym wrzątku przez około 20 minut.

 

Po wyjęciu klopsików ł cedzakową podaj je na sałacie, posypane orzeszkami i natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin