Likier morelowy.pdf
(
15 KB
)
Pobierz
Likier morelowy
Likier morelowy
WziĄĆ tyle oczyszczonych i wymytych moreli, by kawałkami drobno pokrajanych owoców
napełniĆ gĄsior do połowy.
DodaĆ kilkanaŚcie utłuczonych pestek moreli, choĆ nie jest to konieczne.
Owoce zalaĆ spirytusem i postawiĆ na słoŃcu.
Po miesiĄcu spirytus zlaĆ, a owoce wycisnĄĆ przez flanelowy lub płócienny woreczek.
PrzyrzĄdziĆ syrop z 75 dag cukru i 2-3 szklanki wody na 1 l spirytusu.
Do gorĄcego syropu wlaĆ spirytus, którym były zalane morele i natychmiast przykryĆ garnek,
by nie ulotnił siĘ aromat.
ButelkowaĆ.
Plik z chomika:
MiczaArt
Inne pliki z tego folderu:
Lkier kawowy Mocca.pdf
(11 KB)
Likiery informacje ogólne.pdf
(17 KB)
Likier żółtkowy.pdf
(21 KB)
Likier ze świeżych róż.pdf
(24 KB)
Likier z poziomek.pdf
(16 KB)
Inne foldery tego chomika:
Drinki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin