Halibut na ostro .doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: PORCJA: 250 KCAL - 150 g halibuta - 1/4 cebuli - ząbek czosnku - łyżeczka oliwy - 1/4 łyżeczki sambal oelek - 1/4 łyżeczki świeżo startego imbiru - łyżka sosu sojowego - pół łyżeczki miodu - gałka muszkatołowa - świeżo zmielony pieprz. SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: 1. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. 2. Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż na niej na złoty kolor cebulę, czosnek, sambal oelek i imbir. Jeżeli nie masz sambal oelek, możesz go zastąpić bardzo drobno posiekanym strączkiem świeżej chili. 3. Do cebuli i czosnku dodaj pieprz, gałkę muszkatołową oraz filet z halibuta. Smaż go z każdej strony po 3 minuty. Dodaj sos sojowy i miód, nakryj patelnię i duś przez 10 minut. W razie potrzeby dolej wody.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin