Pomidory faszerowane tuńczykiem.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki na 4 porcje:

 

- 4 pomidory

 

- puszka tuńczyka w sosie własnym

 

- 2 ząbki czosnku

 

- 4 łyżki majonezu light

 

- zioła prowansalskie

 

- cytryna

 

- świeżo zmielony pieprz.

 

Jedna porcja: 150 kcal.

 

Wykonanie:

 

1. pomidory umyj, osusz, przekrój na połowy i dokładnie wydrąż, a następnie przekręć je, aby osączyć z soku

 

2. do osączonych połówek pomidora włóż po połowie łyżki majonezu, posyp ziołami prowansalskimi i pieprzem, a następnie napełnij osączonym z zalewy tuńczykiem

 

3. z wyszorowanej, sparzonej cytryny zetnij cienkie paseczki skórki. Pomidory skrop sokiem z cytryny i posyp paseczkami skórki z cytryny.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin