Placuszki z otrąb pszennych .doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI:

 

3 jajka,

 

2 łyżki cukru,

 

40 dag twarogu,

 

2 łyżki rodzynek,

 

2 łyżki ziaren sezamu,

 

1/2 szklanki otrąb pszennych (zamiast rodzynek i sezamu można dodać 4 łyżki musli owocowych, a zamiast cukru możemy dodać łyżkę miodu)

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

Jajka, cukier ( lub miód ) oraz twróg dokładnie zmiksować. Następnie do wyrbionej masy dodać rodzynki, ziarna sezamu i otręby pszenne (lub musli czy inne ziarna np. słonecznik) Zarobić ciasto i pozostawić na jedną godzinę.

Smażyć na oliwie z oliwek. Podawać polane sokiem owocowym lub jogurtem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin