Indyk w sosie czekoladowym .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

2 piersi indyka

 

2 posiekane cebule

 

2 ząbki czosnku

 

1 mała suszona papryczka chili

 

1 szklanka płatków migdałowych

 

4 dag gorzkiej czekolady

 

1,5 łyżeczki soli

 

2 łyżki słodkiej papryki

 

olej do smażenia

 

Sposób wykonania

 

Każdą pierś z indyka pokroić na 4 części.

 

Włożyć do garnka i zalać taką ilością wody aby mięso było przykryte, posolić, gotować na małym ogniu ok. 30 minut.

 

W tym czasie podsmażyć cebulę i dodać do mięsa.

 

Dodać czosnek, paprykę słodką, pokruszoną chili, płatki migdałowe i czekoladę.

 

Dusić pod przykryciem na małym ogniu, az mięso będzie miękkie.

 

Podawać z ryżem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin