Rafaello.doc

(43 KB) Pobierz
Rafaello

Rafaello

Składniki:

·         2 białe czekolady

·         2 galaretki cytrynowe

·         20 dag wiórków kokosowych

·         2 bite śmietany w proszku

·         2 szkl mleka

·         2 szkl gorącej wody

Składniki na biszkopt:

·         6 jaj

·         18 dag mąki

·         15 dag cukru

·         cukier waniliowy

·         1/2 łyżeczka proszku do pieczenia

Z podanych składników ubić biszkopt i upiec w piekarniku.

                        

 

Sposób przyrządzenia masy:

Rozpuścić galaretki w 2 szkl wrzątku. Następnie dodajemy pokruszone czekolady i dokładnie mieszając doprowadzamy do całkowitego rozpuszczenia. Bitą śmietanę w proszku ubijamy z mlekiem kontynuując ubijanie łączymy z prawie tężejącą galaretką. Na końcu dodajemy wiórka kokosowe i wylewany na biszkopt. Całość posypujemy białą tartą czekoladą.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin