Składniki:
· 2 białe czekolady
· 2 galaretki cytrynowe
· 20 dag wiórków kokosowych
· 2 bite śmietany w proszku
· 2 szkl mleka
· 2 szkl gorącej wody
Składniki na biszkopt:
· 6 jaj
· 18 dag mąki
· 15 dag cukru
· cukier waniliowy
· 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
Z podanych składników ubić biszkopt i upiec w piekarniku.
Sposób przyrządzenia masy:
Rozpuścić galaretki w 2 szkl wrzątku. Następnie dodajemy pokruszone czekolady i dokładnie mieszając doprowadzamy do całkowitego rozpuszczenia. Bitą śmietanę w proszku ubijamy z mlekiem kontynuując ubijanie łączymy z prawie tężejącą galaretką. Na końcu dodajemy wiórka kokosowe i wylewany na biszkopt. Całość posypujemy białą tartą czekoladą.
bogna6316