karp królewski z pieczarkami.doc

(20 KB) Pobierz

Karp (1,2-2,5kg), 8 łyżek oleju, 30 dag pieczarek, 2 duże cebule, 10 dag sera żółtego, natka pietruszki, przyprawy

Wykonanie:
Sprawioną, umytą i osuszoną rybę dzielimy na sześć porcji, każdą z nich należy posolić i oprószyć pieprzem. Odstawiamy na 30 min. w chłodne miejsce, następnie porcje ryby opiekamy z obu stron na oleju. Osobno podsmażamy cebulę i pieczarki. Opieczone porcje karpia układamy w żaroodpornym naczyniu, na każdą nakładamy uduszone pieczarki i cebulę, całość posypujemy tartym żółtym serem, oraz posiekaną natką pietruszki. Zapiekamy w gorącym piekarniku ok 10- 15 min. Podajemy na gorąco...

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin